معرفی 6 چای معروف و محبوب در دنیا


نوشیدن روزانه چای امروزه در تمامی شهر و کشورهای دنیا به یک امر رایج تبدیل شده است. قدمت و ریشه نوشیدن چای چندان بر ما آشکار نیست اما ریشه و اصل این گیاه به کشور چین، برمه و تونکن بازمی گردد. معروف ترین چای ها از گذشته در کشورهای دیگری چون هند، سیلان، ژاپن، اندونزی، ویتنام، تبت، قفقاز و ایران نیز کشت می شد. در اوایل قرن هفدهم میلادی هلندی ها برای اولین بار چای را به اروپا وارد کردند و پس از آن این گیاه معجزه آسا به سرتاسر جهان ارسال شد. پس از محبوبیت جهانی نوشیدن چای، هر کشور با توجه به علاقه و خاصه خود موادی را به این نوشیدنی انرژی بخش افزوده و لذیذترین چای های دنیا رو تولید کردند. با ما همراه باشید، در ادامه به خوش طعم ترین چای های دنیا آشنا خواهیم شد.

در اولین مورد از این لیست قصد داریم یکی از محبوب ترین چای های دنیا یعنی چای ارل گری انگلیسی را معرفی کنیم. برخی تصور می کنند چای ارل گرل به نوع خاصی از برگ چای اشاره دارد که در کشور انگلستان کشت و صادر می شود اما در حقیقت چای ارل گری همان چای سیاه است که با روغن ترنج یا برگاموت ترکیب شده و با افزودن آب لیمو سرو می شود. جالب است که خود مردم انگلستان نیز در نوع تهیه این چای لذیذ نیز با یک دیگر اختلاف دارند، بیشتر افراد معتقدند که در ابتدا باید طبق شیوه متداول آب را بجوشانیم و چای خشک را به آن بیفزاییم و صبر کنیم تا چای خوب دم بکشد و در نهایت چای را با موادی مانند لیمو و عسل سرو کنیم. یکی از موادی که در سرو چایی انگلیسی استفاده می شود اضافه کردن شیر به چای است که در فرهنگ ما چندان محبوبیت ندارد. فرهنگ سرو چای در انگلیس به قدری مهم بوده است که هنوزهم با گذشت زمان این آداب را حفظ کرده اند و بیشتر خانواده های انگلیسی هر روز مهمانی چای عصرانه را با نزدیکان خود برگذار می کنند.

کشورهای واقع در آمریکای جنوبی بیشتر به عنوان تولید کنندگان معروف ترین قهوه های جهان شناخته می شوند، اما نوشیدن چای ماته در کشور آرژانتین یک امر مهم شناخته می شود. چای ماته یک نوشیدنی انرژی بخش و ساده است که در تمامی خیابان ها، کافه ها و رستوران های آرژانتین فروخته می شود. نکته جالب چای ماته سرو آن در پوست کدو است، این ظرف خاص bombillas نام دارد. درون کدو قلیانی را خالی کرده و پس از برش دادن در اندازه های مناسب یک لبه فلزی را روی دهانه آن قرار می دهند. چای ماته از برگ گیاه یربا ماته تهیه می شود، برگ یربا ماته را در درون ظرف کدو ریخته و آب جوش را به آن می افزایند تا خوب دم بکشد. برای سرو و نوشیدن چای ماته از نی مخصوص بومبیلا استفاده می شود.

یکی دیگر از محبوب ترین چای ها در جهان چای ماسالا است، چای ماسالا در کشور هند بسیار محبوب است و از همان چای سیاه تهیه می شود. چای سیاه به کار رفته در نوشیدنی ماسالا در منطقه آسام در شمال شرقی کشور هند کشت می شود. بعد از محبوب شدن چای ماسالا در اکثر نقاط دنیا روش تهیه آن به نسبت هر کشور تغییر کرده است، اما در تمامی این دستورها شیر و ادویه به طور حتم به چشم می خورد. در ابتدا شیر را می جوشانیم و چای را نیز به صورت مجزا در آب می ریزیم، بعد از جوش آمدن شیر آن را با چای و آب مخلوط می کنیم و ترکیبی از ادویه ها به نام کارها (Karha) را به آن می افزاییم. ادویه کارها از ترکیب دارچین، میخک، زنجبیل، فلفل قرمز، رازیانه، جوز هندی و وانیل بدست می آید. در فرهنگ عامه هند چای ماسالا خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد و ریشه این باور به آیین و کتاب آیورودا بازمی گردد.

کشور ژاپن فرهنگ غنی دارد و مراسم های مختلفی برای سرو چای تدارک می بینند که جایگاه خاصی در میان مردم دارد. یکی از مهم ترین چای هایی که در کشور ژاپن نوشیده می شود، چای ماچا است. با این که چای ماچا را به نام کشور ژاپن می شناسند اما ریشه این چای محبوب به کشور چین برمی گردد. گفته می شود در قرن ۱۲ میلادی، راهبی به نام ایساسی که بع مکتب ذن تعلق داشت در طی سفر خود به کشور چین بذرهای مختلفی از انواع چای چینی را به کشور ژاپن آورد، چای ماچا یکی از این چای ها بود. ماچا به شکل پودری سبز رنگ تولید می شود، چای ماچا را به صورت گرم و سرد تهیه و سرو می کنند. پودر ماچا در انواع دسر ها و نوشیدنی ها کاربرد دارد اما ساده ترین نوشیدنی که از پودر ماچا تهیه می کنند چای لاته ماچا است. لاته ماچا از مخلوط یک لیوان شیر گرم و نیم تا ۱ گرم پودر چای ماچا تهیه می شود. چای ماچا خواص درمانی بسیاری نظیر تقویت سوخت و ساز بدن، جلوگیری از پیری، سوزاندن چربی‌های اضافی، افزایش قابلیت چربی سوزی بدن، انرژی بخشی، سم‌زدایی از کبد، کاهش استرس، تقویت کننده‌ی باکتری‌های نوع خوب در روده، ضد التهاب، پایین نگه‌ دارنده‌ی قند خون و آدرنالین و ضد سرطان بودن را دارا است

در فرهنگ ایرانی چای شیرین یکی از رایج ترین نوشیدنی هایی است که در اول صبح به وقت خوردن صبحانه سرو می شود، اما می توانید تصور کنید که صبح خود را با خوردن چای شور یا کره­ای آغاز کنید! یکی از محبوب ترین و در عین حال عجیب ترین چای هایی که در منطقه کوهستانی هیمالیا و به ویژه در تبت تهیه می شود، چای پوچا (Po cha) است. این نوشیدنی لذیذ در هر منطقه از تبت نام های مختلفی دارد اما در اقصی نقاط دنیا این چای را به چای شور یا چای کره­ای می شناسند، گفته می شود قدمت سرو این چای به قرن ۱۷ام میلادی بازمی گردد. در ابتدا برگ های چای را جوشانده و سپس چندین ساعت چای را در کناری گذاشته تا سرد شود. پس از آن کره محلی تولید شده از شیر گاو یاک را با نمک به چای اضافه می گردد و به اندازه ای هم زده می شود تا یک نوشیدنی یک دست بدست آید. مردمان محلی تبت این نوشیدنی لذیذ را معمولا در کاسه می نوشند و در هنگام استقبال از مهمان آن را سرو می کنند.

نوشیدنی بابل تی یا چای شیر مروارید امروزه به یکی از معروف ترین و محبوب ترین نوشیدنی ها در کشورهای مختلف دنیا تبدیل شده است. بابل تی در دهه ۱۹۸۰ میلادی، اولین بار در کشور تایوان ابداع شد. روایت های مختلفی از اولین تولید کننده بابل تی وجود دارد اما چای‌خانه هانلین   (Hanlin Tea Room)و چای‌خانه چون شوی تانگ  (Chun Shui Tang)از مشهور ترین چای­خانه هایی هستند که ادعا می کنند اولین بار این چای محبوب را به منو خود افزوده اند. اما در حقیقت خالق چای مرواریدی تاپیوکا فردی به نام لین سیو هوی  (Lin Hsiu Hui)است که در آن زمان مدیر توسعه محصولات یک چای‌خانه بود که در حین گذراندن یک جلسه خسته کننده در سال ۱۹۸۸، ایده تهیه بابل تی به ذهنش خطور کرد. این چای خوشمزه از دانه های مروارید شکلی به نام تاپیوکا یا کاساوا تهیه می شود. بابل تی از ترکیب حجم زیادی شیر و شکر یا آبمیوه با ادویه‌های مختلفی مثل زنجبیل، کنجد و حتی آووکادو و دانه های تاپیوکا بدست می آید؛ البته می توان برای جایگزین کردن تاپیوکا از ژله یا تخم ریحان نیز استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *