انواع دلمه – آشنایی با تاریخچه دلمه و انواع این غذای لذیذ در جهان


با انواع دلمه در جهان آشنا هستید؟ دلمه یکی از غذاهایی است که معمولاً مردم مناطق خاورمیانه، بالکان، قفقاز، آسیای مرکزی و روسیه آن را میل می کنند. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که در هر یک از این مناطق شاهد تهیه دلمه های مختلف و منحصر به فردی هستیم. همین موضوع باعث شده تا در جهان ده ها نوع دلمه مختلف وجود داشته باشد.

افراد با توجه به ذائقه و سلیقه خود می توانند به سراغ هر یک از این دلمه ها رفته و آن ها را میل کنند. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به دلمه و تاریخچه آن بیاندازیم و آن را به شما معرفی کنیم، پس با ما همراه باشید.

برای سفر ارزان به استانبول کافی ست روی تصویر زیر کلیک کنید و با رزرو ارزان ترین تور استانبول الماس چالوس به این شهر زیبا سفر کنید.

رزرو آنلاین تور استانبولریشه دلمه

اگر بخواهیم نگاهی ریشه ای به دلمه بیاندازیم، می توان گفت که نام این غذا به ترکی به معنای “پر شده است” و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد فعال در حوزه های فرهنگی و تاریخی تهیه اولین دلمه را به مناطق ترک زبان نسبت بدهند.

دلمه را می توان با استفاده از برگ انگور، فلفل دلمه، بادمجان، کدو، گوجه فرنگی و… درست کرد. البته نکته مهم این است که متداول ترین نوع آن، دلمه ای است که با استفاده از برگ انگور به وجود می آید.

با وجود این که بسیاری از کشورها سالیان سال با استفاده از شواهد تاریخی تلاش کردند تا اختراع دلمه را به کشور خود نسبت بدهند. اما در نهایت در سال ۲۰۱۷ بود که کشور جمهوری آذربایجان توانست دلمه را به نام خود در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت کند. البته همچنان نیز در بین کشورهای این منطقه بر سر دلمه و پیداش آن درگیری های فرهنگی مختلفی وجود دارد.

مواد لازم و طرز تهیه دلمه

همان طور که اشاره کردیم شما می توانید انواع مختلفی از دلمه را در سراسر دنیا مشاهده کنید. آشپزان با توجه به ذائقه و سلیقه خود تلاش می کنند تا دلمه های مختلف و متنوعی را به وجود بیاورند.

با این حال اگر بخواهیم مواد لازم و طرز تهیه ی دلمه معمولی و مرسوم را به شما معرفی کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مواد لازم برای تهیه دلمه

  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۵۰۰ گرم سبزی شامل پیازچه، گشنیز، تره، مرزه، شوید ( نکته مهمی که باید بدانید این است که با توجه به نوع دلمه ای که قصد درست کردن آن را دارید لازم است تا از سبزی های مختلفی استفاده کنید)
  • ۲۰۰ گرم برگ مو (می توان به جای آن از گیاهان دیگری نیز استفاده کرد)
  • ۱ پیمانه برنج و لپه
  • ۲ تا ۳ لیوان آب
  • ۲۵۰ گرم گردو

شما می توانید با استفاده از این مواد اقدام به درست کردن یک دلمه خوشمزه و لذیذ کنید.

با رزرو آنلاین هتل ترکیه الماس چالوس بهترین و ارزان ترین هتل را در هر کجا ترکیه رزرو کنید.

دلمه برگطرز تهیه دلمه

پس از آن که مواد لازم برای تهیه دلمه را خریداری کردید، برای تهیه آن لازم است تا چند مرحله را طی کنید. به عنوان اولین گام برنج و لپه را جداگانه در آب قرار داده و اجازه دهید تا چند ساعت خیس شوند. سپس سبزی ها را با هم خرد کنید.

مرحله بعدی برای تهیه دلمه این است که برگ مو را شسته و آن را در صافی قرار دهید. سپس برنج و لپه خیس خورده را نیم کوب کنید. بعد گوشت، سبزی، برنج و لپه را نمک و فلفل زده و مواد را به خوبی با هم ترکیب و مخلوط کنید.

مایه به دست آمده را کمی تفت دهید و اجازه دهید تا رنگ گوشت قهوه ای بشود. سپس مقداری از مایه را بر روی هر یک از برگه ها قرار بدهید و آن ها را به صورت بقچه ای بپیچید.

شما می توانید به هر میزان دلخواه که علاقمند هستید، مواد مختلفی مثل آبلیمو، سرکه، شکر، شیره و… را با هم مخلوط کرده و بعد از چیدن دلمه های درست شده در قابلمه این مواد را بر روی آن ها بریزید و مزه دلمه را تغییر دهید.

یکی از نکات جالبی که باید در مورد دلمه بدانید این است که این غذا درصد بسیار زیادی آهن دارد. دلمه برای بدن بسیار مفید است. به نحوی که آهن موجود در هر ۱۰۰ گرم از برگ تازه درخت انگور، ۷ برابر آهنی است که در ۱۰۰ گرم میوه انگور وجود دارد.

به همین دلیل پیشنهاد ما این است که حتماً از برگ مو برای درست کردن دلمه استفاده کنید. موادی که به عنوان مایه در داخل برگ مو می ریزید نیز هر یک به صورت جداگانه دارای ارزش غذایی و ویژگی های مختلفی هستند.

با الماس چالوس بهترین و ارزان ترین پرواز استانبول را آنلاین را رزرو کنید. برای خرید بلیط هواپیما روی تصویر زیر کلیک کنید.

رزرو پرواز استانبولانواع دلمه

خوشبختانه افرادی که دلمه دوست دارند، با توجه به گستره سبک های آشپزی برای تهیه دلمه می توانند انواع مختلفی از این غذا را میل کنند. در ادامه انواع دلمه را به شما معرفی می کنیم.

دلمه برگ کلم

در این دلمه از برگ کلم به جای برگ درخت انگور استفاده می شود. این نوع دلمه طرفداران مخصوص به خود را دارد. دلمه برگ کلم در شهر های بسیار زیادی به عنوان دلمه محلی پخته می شود.

دلمه برگ مو

متداول ترین نوع دلمه، دلمه برگ مو است که یک غذای سنتی ایرانی نیز شناخته می شود و بسیاری از افراد خاستگاه آن را به لرستان نسبت داده اند. در بین ایرانی ها دلمه برگ مو جایگاه ویژه ای دارد.

دلمه برگ مودلمه بادمجان

نوع دیگری از دلمه، دلمه بادمجان نام دارد. در آن مایه و مواد اولیه را در داخل بادمجان قرار می دهند. سپس این نوع دلمه به وجود می آید.

دلمه گوجه فرنگی

اگر طرفدار گوجه فرنگی هستید و دوست دارید تا یک غذای فوق العاده خوشمزه با استفاده از گوجه را درست کنید، پیشنهاد ما این است که به سراغ دلمه گوجه فرنگی بروید. در این نوع دلمه مواد در داخل گوجه فرنگی قرار می گیرند.

دلمه سیب زمینی

اگر مایه دلمه را در داخل سیب زمینی بریزید. می توانید یک دلمه سیب زمینی خوشمزه و لذیذ را درست کنید.

دلمه کدو

برخی از افراد مایه دلمه را در داخل برگ مو نمیریزند. مایه را در داخل کدو قرار می دهند و در نتیجه شاهد درست شدن دلمه کدو هستیم.

دلمه فلفل

دلمه فلفل یکی از غذاهای تند و خوشمزه است. برای تهیه این غذا، مایه دلمه را در داخل فلفل قرار داده و سپس مراحل پخت آن را انجام بدهید.

دلمه فلفل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *